Schrijf je in

Streeft jouw organisatie naar een reductie van voedselverlies? Stel je dan kandidaat voor The Food Waste Awards!
Wil je het belangrijkste voedselverlies evenement van het jaar zelf meemaken? Registreer als gast voor de Food Waste Awards!
Heb je een innovatief idee/concept om een marktkraampje op te vullen op de Food Waste Market, dien dan jouw voorstel in!

Hoe schrijf ik me in?

Registreer als kandidaat voor een award, als gast tijdens de avond en/of als marktkramer tijdens de food waste markt!

Woon de Food Waste Awards bij!

Mis hét evenement van het jaar rond voedselverlies niet en registreer je als de bliksem voor de Food Waste Market, de Food Waste Awards en/of de Networking receptie.

Sta op de Food Waste Markt!

Heb je een origineel concept rond voedselverlies dat je op een interactieve manier ten toon wil stellen?
Dien jouw idee in, en wie weet krijgt je project een plek op de allereerste Food Waste Markt!

Hoe verloopt de wedstrijd en hoe worden kandidaten beoordeeld?

Elke deelnemer kan tot 20 februari een project registreren, waarna een onafhankelijke jury drie finalisten per categorie zal nomineren. Van 2 tot 16 maart kan het brede publiek per categorie beslissen wie de award wint via een online stemming. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 20 maart van 17u tot 21u in Brussel.  

Waarom deelnemen?

Als kandidaat aan de Food Waste Awards kun je een gratis standje bemachtigen op de Food Waste Market, t.w.v. 250 euro voor niet-kandidaten. Dit is een unieke kans om je food waste project op een interactieve manier aan de man en vrouw te brengen. 

Om zichtbaarheid te geven aan je maatschappelijk engagement voor de reductie van voedselverspilling. De online publieke stemming en de prijsuitreiking zullen heel wat aandacht genereren. De Food Waste Awards van 2017 kregen bijvoorbeeld heel wat aandacht in De StandaardKnack Weekend en De Redactie.

Om je inspanningen om oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen te laten evalueren door een gerenommeerde jury en het publiek.

Om goede praktijken uit te wisselen, via een community van organisaties en individuen die ook bezig zijn met voedselverspilling.