De jury

Per categorie zal een onafhankelijke jury van professionals drie finalisten uit de longlist nomineren.
We stellen hen graag even aan je voor:

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sebastiaan Kennis FoodWIN

Sebastiaan is co-directeur van FoodWIN, het Europees Innovatienetwerk rond voedselverlies, dat steden ondersteunt in het verminderen van voedselsurplus. Hij startte zijn carrière als coordinator van het duurzaamheidsnetwerk voor jongeren: Generation T, waar hij alle aspecten van duurzaamheid leerde kennen. Zo kwam hij in contact met de negatieve impact van voedselverspilling, en de nood aan samenwerkingen binnen de gehele keten om oplossingen te vinden. Vanuit deze ervaringen is hij nu verantwoordelijk bij FoodWIN voor het project Zero Food Waste Vlaanderen. 

Nicky Prenen is binnen het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin facilitair verantwoordelijke. In 2015 startte hij, toen vanuit zijn rol als stafmedewerker, binnen het project om voedselverlies te bestrijden binnen de brede wereld van welzijn- en gezondheidssectoren. Dit project kadert in de engagementsverklaring die de Vlaamse overheid is aangegaan om voedselverlies in Vlaanderen met 15% te verminderen tegen 2020.

Een jaar later werd hij projectleider van dit project waarmee hij samen met een gemotiveerde werkgroep aan de slag gaat om zorginstellingen te sensibiliseren en motiveren om de strijd tegen voedselverlies aan te gaan!

Liesje De Schamphelaire Fevia

Liesje is adviseur binnen het Departement Milieu en Energie van Fevia, de federatie van de voedingsindustrie. Ze volgt voor de sector onder meer de dossiers op rond water, voedselverlies, verpakkingen en verpakkingsafval. Zo trok ze de voorbije jaren ook audit-projecten rond voedselverlies in voedingsbedrijven in Vlaanderen en Wallonië.

Willy Sarlee OVAM

Willy Sarlee is een pionier in de strijd tegen voedselverlies en werkt momenteel aan een netwerk van lokale besturen tegen voedselverlies. Alle informatie vind je op OVAM en via de hashtag: #voedselverlies.

Eve Diels is juriste bij Horeca Vlaanderen en volgt voor de beroepsvereniging alle dossiers op rond voedselverlies. Horeca Vlaanderen lanceerde reeds de website www.nofoodtowaste.be en verspreidde een checklist met tips voor ondernemers om voedselverlies tegen te gaan.