Wat zijn de Food Waste Awards?

De Food Waste Awards belonen initiatieven die voedselverspilling tegengaan op een creatieve, innovatieve en doeltreffende manier. 
De Awards maken deel uit van het Food Waste Fest; twee inspirerende dagen met pionierende oplossingen voor voedselverspilling.
Surf naar www.foodwastefest.com voor meer info en inschrijvingen.

WAAR ZIJN WE NU?

Project Call

Ga jij voedselverspilling tegen? Registreer dan je initiatief voor 13/04 om deel te nemen!

Lees het reglement

Juryronde

Een onafhankelijke jury van professionals nomineert 3 finalisten per categorie.

Publieke stemming

Van 28/04 tot 11/05 stemt het publiek online op hun favoriete finalisten.

Prijsuitreiking

De prijzen worden uitgereikt op 12/05 tijdens het Food Waste Fest!

Meer info

DRIE CATEGORIEËN

Lokale Besturen

Hoe gaat jouw lokaal bestuur de strijd aan tegen voedselverspilling?

Voedingsbedrijven

Gaat jouw voedingsbedrijf voedselverspilling tegen tijdens het productieproces?

Changemakers
powered by Delhaize

Is voedselverspilling tegengaan een van de hoofdmissies van jouw organisatie / initiatief?

DE JURY

Een onafhankelijke jury van professionals selecteert drie finalisten per categorie.

Steven Desair, VVSG

Steven werkt voor de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) als adviseur lokaal voedselbeleid.

Charlotte De Vroey, Delhaize

Charlotte De Vroey werkt bij Delhaize. Samen met haar collega's maakt ze producten gezonder en duurzamer. Ze streeft naar minder plastic, CO2-uitstoot én minder voedselverspilling.

Lisa Van Den Bossche, Robinetto

Lisa heeft gewerkt in de verkoop en distributie voor grote voedingsproducenten. Als bijkomend project onderzocht ze de mogelijkheden om melk die bijna over datum was te valoriseren en te gebruiken als ingrediënt voor een nieuw eindproduct. In haar huidige functie doet Lisa bij ILVO onderzoek naar duurzame voedselsystemen en voedselverspilling.

Hanne Heymans, FoodWIN

Hanne werkt aan strategieën tegen voedselverspilling in Belgische steden en gemeenten. Samen met lokale actoren zoekt ze naar creatieve oplossingen die aansluiten bij de lokale context. Wanneer ze geen lokale overheden ondersteunt, geeft ze workshops over koelkastbeheer en andere trucs om voedselverspilling bij consumenten te voorkomen.

Olivier François, Too Good To Go

Olivier François is een ervaren marketeer met een achtergrond in verschillende industrieën en marketingdisciplines.
Als Head of Marketing bij Too Good To Go Belgium, is voedselverspilling tegengaan is de kern van zijn dagelijks takenpakket.
Too Good To Go is een social impact company dat intrinsiek gedreven is door de missie naar een planeet zonder voedselverspilling.

REGLEMENT

Lees het reglement voor de Food Waste Awards hier!

De Food Waste Awards zijn een initatief van:

FoodWIN ondersteunt gemotiveerde organisaties die willen inzetten op de preventie van voedselverspilling.

www.foodwin.org

De Food Waste Awards 2022 worden gesponsord door:

Dit jaar steunt Delhaize de categorie changemakers. 
Hun favoriete initiatief ontvangt een prijs van €5000.