Too Good To Go

Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling werkt met verrassingspakketten. Het eten bij Too Good To Go bestaat uit alle heerlijke, nog perfect eetbare producten die winkels en restaurants weggooien na sluiting. We werken samen met bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkten die elke dag verse producten in de toonbank leggen en die minder verkocht hebben dan eerst gedacht. Hierdoor weet je nooit exact wat je meekrijgt. Handig voor de handelaar, een verrassing voor de consument.

Probleemstelling

In de volledige productie- en consumptieketen raakt 1/3de van al het eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor de verspilling. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. En dat is zonde en slecht nieuws voor onze aarde.

Too Good To Go biedt een oplossing waar andere systemen falen. We maken op meer dan 1500 plaatsen waar verspilling is een verschil én inspireren meer dan 50.000 mensen per maand om actie te ondernemen tegen voedselverspilling.

Oplossing

Too Good To Go verbindt de lokale handelaar en producent met overschotten, rechtstreeks met de consument via de app op je smartphone. Door een maaltijd te redden via Too Good To Go geniet je van overheerlijk eten, dat anders in de vuilnisbak was terechtgekomen. De handelaar vermindert actief zijn verspilling, wordt bewust van zijn verspilling en krijgt daarnaast nieuwe klanten over de vloer. Zo draagt iedereen zijn steentje bij tot een betere wereld.

Doelstellingen projectWe dromen van een wereld zonder verspilling. Too Good To Go wilt dan ook over héél België voedselverspilling aan het eind van de dag tegengaan door die overschotten aan een gereduceerde prijs aan te bieden via zijn app. Doordat de handelaar en/of producent elke dag actief – maar op een toegankelijke manier – bezig is met zijn verspilling brengen we ook een verandering in zijn of haar mindset teweeg.

Aan de consument vragen we eigen verpakking mee te brengen, op die manier verminderen we het gebruik van single use plastics.