Greenyard Frozen

Bloemkoolrijst is een gebruiksklaar product gemaakt van de reststromen van bloemkool. Het product is ontstaan dankzij een intense samenwerking in de keten, waarbij onderzocht werd hoe bloemkool efficiënter verwerkt kon worden, dit om voedselverspilling tegen te gaan. Dankzij bloemkoolrijst wordt 25% meer massa van de bloemkool gebruikt. Bloemkoolrijst is gezond, lekker, koolhydraatarm en vooral duurzaam.

Probleemstelling

Bij het verwerken van vers geteelde bloemkool tot diepvries bloemkoolroosjes gaat heel verloren: de bladeren, het hart en het gruis.

Oplossing

Na intensief onderzoek bleek dat bloemkoolhart en -gruis reststromen zijn die op een efficiënte manier verzameld en geconsumeerd kunnen worden. Na dit onderzoek bleek dat 25% meer bloemkoolmassa gebruikt kan worden.

Doelstellingen project

Bewustzijn rond voedselverspilling, een beter imago creëren voor de diepvriessector, nog meer onderzoek voeren bij welke groentes de reststromen eveneens efficiënt verzameld en verwerkt kunnen worden.