De Troggeling

Bio Bakkerij De Trog innoveert door op originele manier een bestemming te geven aan haar surplus brood. Het gebruiken van brood als basis voor bier is uniek. Eerder werden al bier gisten gebruikt om brood te creëren, maar in omgekeerde richting spreken we van een regelrechte innovatie! We brouwen bier van ons surplus spelt desembrood. Een echt food waste reduction bier, waarbij het brood gebruikt wordt als basis voor ons magisch eigen graannat.

Er bestaan geen twee betere partners in crime dan brood en bier: beide zijn oeroude producten en zijn gemaakt van quasi dezelfde ingrediënten. Een basisversie van eender wat kan op simpele wijze ontstaan, maar het vergt echt vakmanschap om tot een meesterproduct te komen. Hun allergrootste overeenkomst? Ze zijn een van de beste uitvindingen sinds de mens begreep hoe graan werd verbouwd! Zo kan je genieten van een Troggeling bier met een zuurdesem boterham van Bio Bakkerij De Trog erbij. Kwestie van het glas vol en de cirkel rond te maken.

Bio Bakkerij De Trog creëert in samenwerking met Brouwerij De Wilde Brouwers dit magisch drankje. Een brouwerij waar duurzaamheid en lokaliteit centraal staan. De Brouwerij zet zich in voor tal van ecologische projecten zoals bijvoorbeeld het omzetten van regenwater tot proceswater. Hierbij minimaliseren we de impact van het productieproces op het milieu, en creëren we ook een duurzame lange termijn partnership.

Meer informatie